Huis bennebroek, BelvédereBennebroekbos

Landschap Noord-Holland heeft het Bennebroekbos op de schop genomen. Aanvankelijk was het idee om er een hakhoutbos van te maken. Veel bomen werden gekapt. Kale stronken bleven staan, opdat deze later zouden uitlopen. Omwonenden waren zeer ontevreden. Landschap Noord-Holland heeft zich de kritiek aangetrokken. Nu is sprake van een parkbos in wording. Er is rekening gehouden met de historie van het gebied. De Belvedère is opgehoogd. De lindebomen op de heuvel zijn verplant. Verschillende soorten bomen en struiken zijn geplant. De bedoeling is dat er straks een afwisselend bos ontstaat. SBEZK vindt het resultaat prachtig. Wij raden u aan een wandeling te maken in het Bennebroekbos, dat net ten zuiden ligt van de parkeerplaats van de Linnaeushof. Op de oude foto ziet u de stalen uitkijktoren die vroeger op de Belvedère stond. Deze uitkijktoren komt helaas niet meer terug. De foto laat overigens ook zien dat op die plek geen sprake was van een dicht bos.