Over ons

Het bestuur van SBEZK

Remko_Oexeman_Bestuur SBEZK

Wij stellen ons graag aan u voor

Remco Oexeman: voorzitter

Remko Oexeman woont in Heemstede. Zijn belangstelling gaat onder meer uit naar een goede ruimtelijke ordening waarbij het behoud van kwaliteit en versterking van groene structuren op zijn aandacht kan rekenen. Oexeman is als voorzitter van de Stichting Bescherming Erfgoed Zuid-Kennemerland al veel jaren betrokken bij het behoud van het cultureel en natuurlijk erfgoed in de regio. De lange geschiedenis die zij met elkaar delen om het landgoed De Hartekamp in Heemstede te beschermen is de reden geweest om toe te treden tot het bestuur van Hart voor Bloemendaal.

Marylies Roos-oprichter SBEZK_bestuur

Marielys Roos-Andriesse: bestuurslid

Zij studeerde notarieel recht (1983) en vervolgens fiscaal recht (1986) aan de Universiteit te Leiden. Sinds 1983 was zij werkzaam bij diverse adviesorganisaties, waaronder PricewaterhouseCoopers, accountants, financiële- en belastingadviseurs in Amsterdam, waar zij tot 1994 ook verantwoordelijk was voor het geven van cursussen vennootschapsbelasting aan beginnende fiscalisten. Zij heeft in diverse fiscale vakbladen gepubliceerd en haar specialisatie betrof de fiscale behandeling van stock-optieregelingen en de internationale fiscale aspecten van merk- en uitgaverechten. Ook sprak zij op seminars voor ondernemers die in tijden van verandering hun merk optimaal willen beschermen. Sinds 1994 is zij zelfstandig gevestigd (fiscaal) adviseur en werkzaam vanuit haar eigen kantoor. Zij adviseert zowel bedrijven als particulieren. 

Afgezien van haar dagelijkse werkzaamheden gaat haar interesse uit naar de geschiedenis van de bouwkunst. Bij haar staat karakterbehoud en bescherming van de culturele en natuurlijke erfgoederen in de omgeving voorop. Daarbij heeft zij als secretaris van de SBEZK-contacten gelegd met de landelijk werkzame organisaties Bond Heemschut en het Cuypersgenootschap. Ook is naar aanleiding van de gemeentelijke monumentenaanvraag door de SBEZK voor een bollenschuur te Heemstede overleg gezocht met de projectgroep Behoud en Herbestemming Bollenschuren. Via deze contacten wordt samenwerking gezocht met en ondersteuning van andere onafhankelijke organisaties die zich inspannen voor het behoud van cultureel erfgoed. Daarbij is uiteraard van groot belang voor de SBEZK dat de waarde van het bedreigde cultuurgoed wordt beoordeeld door deskundigen die werkzaam zijn voor onafhankelijke organisaties. Marielys Roos-Andriesse heeft SBEZK in 2006 opgericht. Sinds 2008 woont zij met haar man in de dorpskern Bennebroek, gemeente Bloemendaal. Daarnaast is zij sinds 2014 raadslid in de gemeenteraad van Bloemendaal. In haar werk als raadslid is zij ook volop actief voor behoud van het cultureel historisch erfgoed en de bescherming van de natuur.

Voor overige gegevens verwijzen wij u naar het uittreksel uit het handelsregister dat hierbij is gevoegd: